KursInfo

Veiledning/Faglig støtte

Veiledning i helse- og omsorgssektoren kan være verdifull for en rekke personer i ulike stillinger og roller innen sektoren. Veiledningen tjener som et støtte- og utviklingsverktøy som kan hjelpe individer med å reflektere over og forbedre deres praksis, håndtere arbeidsrelaterte utfordringer og fremme personlig og profesjonell vekst.

Veiledning 1

KursInfo

Faglig veiledning

Faglig veiledning er en strukturell og systematisk prosess som har som mål å støtte og utvikle yrkesutøvere, spesielt innen profesjonelle fagområder som helse og omsorg, undervisning, sosialt arbeid og andre relasjonsbaserte yrker. Formålet med faglig veiledning er å fremme profesjonell utvikling, sikre kvalitetsstandarder i yrkesutøvelse, og bidra til personlig vekst og refleksjon.

Noen av de som kan nyttiggjøre seg av faglig veiledning inkluderer:

Sykepleiere og helsefagarbeidere

Disse utgjør en betydelig del av arbeidsstokken i helse- og omsorgssektoren og kan møte mange stressende situasjoner i sitt daglige arbeid.

Leger og spesialister

Selv om de har omfattende medisinsk trening, kan leger og spesialister ha stor nytte av veiledning når det gjelder pasientomsorg, etiske dilemmaer og arbeidsbelastning.

Sosialarbeidere

De jobber ofte med komplekse brukergrupper og kan ha bruk for støtte til å håndtere den emosjonelle belastningen som ofte følger med arbeidet.

Psykiatriske sykepleiere og psykologer

Disse profesjonelle jobber med mentalt helsearbeid og kan dra nytte av veiledning i sitt terapeutiske arbeid og i møte med vanskelige kliniske beslutninger.

Fysioterapeuter og ergoterapeuter

Disse fagpersonene kan benytte faglig veiledning for å diskutere klinisk praksis, pasienthåndtering og interdisiplinært samarbeid.

Ledere og administrasjon

De som har ledelsesroller kan bruke veiledning for å forbedre ledelsesferdigheter, håndtere organisatoriske utfordringer og støtte sine ansatte.

Omsorgsarbeidere og hjelpepleiere

De som arbeider direkte med daglig omsorg og støtte for pasienter og klienter kan bruke veiledning for å diskutere arbeidsmåter, klientrelasjoner og egenomsorg.

Paramedisinere og ambulansepersonell

Disse kan stå overfor svært stressende og traumatiske situasjoner som kan ha psykologisk påvirkning, og veiledning kan bidra med strategier for å håndtere disse opplevelsene.

Studenter og nyutdannede

Nyutdannede og studenter som er i praksis eller i starten av sin karriere kan dra stor nytte av veiledning som hjelp til å utvikle god praksis og profesjonell identitet.

Freelance, selvstendige behandlere og terapeuter

Disse fagpersonene kan ofte føle seg isolerte i sitt arbeid og kan dra nytte av veiledning for å reflektere over klinisk praksis og profesjonell utvikling.

Prisoversikt: Faglig veiledning

  • 1t Student (600,-), 1t Ordinær (700,-), 1t Organisasjoner (1150,-)
  • 2t Student (1100,-), 2t Ordinær (1250,-), 2t Organisasjoner (1950,-)
  • 10t Student (5500,-), 10t Ordinær (6500,-), 10t Organisasjoner (9950,-)
  • 20t Student (10 500,-), 20t Ordinær (12 000,-), 20t Organisasjoner (18 000,-)

Bestill i dag

fra 600kr

Bestill faglig veiledning

Veiledning 2

KursInfo

Metaveiledning

Metaveiledning er en form for veiledning som vanligvis rettes mot veiledere og fagfolk som tilbyr veiledning eller supervisjon til andre. I metaveiledning reflekterer veisøkeren over sin egen veiledningspraksis, utfordringer, erfaringer og metoder. Dette bidrar til dybde, perspektiv og økt kvalitet i veiledningsarbeidet deres.

Følgende grupper kan nyttiggjøre seg av metaveiledning:

Veiledere og supervisorer

Disse kan inkludere kliniske veiledere, lærere i veiledning og de som tilbyr profesjonell veiledning eller supervisjon i en rekke fagfelt.

Leger og spesialister

Selv om de har omfattende medisinsk trening, kan leger og spesialister ha stor nytte av veiledning når det gjelder pasientomsorg, etiske dilemmaer og arbeidsbelastning.

Ledere og mellomledere

De som har ansvar for å støtte og utvikle sine ansatte, enten i helse- og omsorgssektoren eller i andre yrker, og som ønsker å forbedre sine ledelses- og veiledningsferdigheter.

Psykiatriske sykepleiere og psykologer

Disse profesjonelle jobber med mentalt helsearbeid og kan dra nytte av veiledning i sitt terapeutiske arbeid og i møte med vanskelige kliniske beslutninger.

Erfarne terapeuter og rådgivere

De som tilbyr terapi eller rådgivning og også veileder kolleger, spesialister eller studenter i deres praksis.

Utdannings- og vurderingsansvarlige

De som jobber med evaluering og kvalitetssikring av utdanningsprogrammer for praktiserende veiledere og deres veiledningstilbud.

Organisasjonsutviklere og konsulenter

Individer som arbeider med å utvikle og gjennomføre veiledningsprogrammer i organisasjoner, og som leder prosesser som krer refleksjon og forståelse av menneskelig dynamikk.

Lærere og akademiske fagfolk

Disse profesjonelle kan ha roller der de veileder studenters praksisplasser eller forskningsprosjekter og ønsker å utvikle sin veiledningskompetanse.

Studenter

For å kunne søke om godkjenning som faglig veileder, er det nødvendig å ha gjennomført minimum ti timer med metaveiledning, dersom du selv har en ambisjon om å oppnå faglig godkjenning.

Tilleggsinformasjon

Metaveiledning er en prosess som kan hjelpe veiledere å finjustere sin tilnærming, utvikle nye veiledningsmodeller, bli mer effektive i å identifisere og møte de veiledes behov, og å utvikle en større bevissthet omkring egen praksis. Det er en form for faglig utvikling som sikter mot kontinuerlig forbedring, enten det er i en klinisk, akademisk, organisatorisk eller profesjonell sammenheng.

Prisoversikt: Metaveiledning

  • 1t Student (600,-), Ordinær (700,-), Organisasjoner (1150,-)
  • 2t Student (1100,-), Ordinær (1250,-), Organisasjoner (1950,-)
  • 10t Student (5500,-), Ordinær (6500,-), Organisasjoner (9950,-)
  • 20t Student (10 500,-), Ordinær (12 000,-), Organisasjoner (18 000,-)

Bestill i dag

fra 600kr

Bestill time her

Veiledning 3

KursInfo

Gruppeveiledning

Gruppeveiledning i helse- og omsorgsyrkene kan være til nytte for en rekke profesjonelle på ulike nivåer innenfor helse- og omsorgsfeltet. Felles for deltakerne er ønsket om å reflektere over eget arbeid, utveksle erfaringer og lære av hverandre i en strukturert setting.

Noen av de som kan nyttiggjøre seg av faglig veiledning inkluderer:

Sykepleiere og spesialsykepleiere

Disse fagpersonene kan bruke gruppeveiledning for å diskutere kliniske erfaringer, etiske dilemmaer, og pasientrelaterte saker.

Leger og medisinske spesialister

Gruppeveiledning kan være en plattform for fagfolkene til å reflektere over behandlingsbeslutninger og interkollegial samhandling.

Sosionomer og psykologer

Disse profesjonene håndterer ofte komplekse klientkasus, og gruppeveiledning kan gi en mulighet for å behandle saker på en dypere og mer kollektiv måte.

Omsorgsarbeidere og hjelpepleiere

De kan utveksle erfaringer fra direkte pasientarbeid og diskutere grensesetting, kommunikasjon og emosjonell støtte.

Fysio- og ergoterapeuter

Refleksjon over behandlingsmetoder, tverrfaglig samarbeid og klientoppfølging er typiske temaer som kan utforskes i gruppeveiledning.

Paramedisinere og ambulansepersonell

De kan bruke gruppeveiledning til å bearbeide kritiske hendelser, stressehåndtering og teamarbeid.

Mental Helse- og rusarbeidere

Dette inkluderer terapeuter som arbeider innenfor rusomsorg og psykisk helsevern, der gruppeveiledning kan bidra til å takle utfordringer og dilemmaer i arbeidet.

Studenter og turnuskandidater

For de som er i starten av sin karriere eller fortsatt i sine utdanningsløp, kan gruppeveiledning tilby en lærerik situasjon for å utvikle profesjonelle ferdigheter og identiteter.

Ledere i helse- og omsorgssektoren

Ledere kan anvende gruppeveiledning til å utvikle lederskap, håndtere personellutfordringer og fremme en kultur av refleksjon og kontinuerlig læringsprosess.

Tilleggsinformasjon

Gruppeveiledning kan gi en unik mulighet for deltakerne til å lære fra forskjellige perspektiver, støtte hverandre i vanskelige situasjoner og utfordre hverandres antakelser på en konstruktiv måte. Sikkerheten og tilliten i gruppen åpner opp for ærlige samtaler som kan bidra til både personlig og profesjonell vekst. Gruppeveiledning kan også redusere følelser av isolasjon ved å vise at andre kan ha lignende utfordringer.

Prisoversikt: Gruppeveiledning

  • 1t Student (600,-), Ordinær (700,-), Organisasjoner (1150,-)
  • 2t Student (1100,-), Ordinær (1250,-), Organisasjoner (1950,-)
  • 10t Student (5500,-), Ordinær (6500,-), Organisasjoner (9950,-)
  • 20t Student (10 500,-), Ordinær (12 000,-), Organisasjoner (18 000,-)

Bestill i dag

fra 600kr

Bestill time her

Veiledning 4

KursInfo

Leirbålveiledning

Denne formen for veiledning er en humanistisk tilnærming som tar hensyn til den emosjonelle og sosiale dimensjonen av veiledning. Ved å bruke symbolikken rundt leirbålet, sikter vi på å skape et miljø hvor veisøkere kan føle seg trygge, støttet og styrket i møte med utfordrende arbeidssituasjoner, og følelser knyttet til det daglige arbeidet.

Fordeler med leirbål veiledning:

Økt følelse av samhold

Skaper en sterk følelse av fellesskap og støtte.

Forbedret psykisk helse

Gir emosjonell varme og omsorg, som kan bidra til å redusere stress og utbrenthet

Styrket profesjonell kompetanse

Bidrar til profesjonell utvikling gjennom deling av erfaringer og kollektiv refleksjon.

Bedret kvalitet i arbeidet

Øker bevisstheten om egen praksis og fører til forbedringer i arbeidsmetoder og pasientomsorg.

“Leirbål”-metoden legger vekt på det kollektive og inkluderende aspektet ved veiledning, og oppfordrer deltakerne til å dele og lytte på en åpen og støttende måte. Inspirert av ideen om et leirbål, kan det være mindre struktur og mer vekt på spontan og ærlig dialog og historiefortelling. Akkurat som et leirbål skapes det en følelse av varme, slik at deltakerne kan være trygge for å uttrykke seg og utforske sensitive emner. Deltakerne kan bli oppmuntret til å bruke fortellinger og personlige historier for å illustrere utfordringer og suksesser, hvilket kan hjelpe andre i gruppen å lære og vokse profesjonelt. En “Leirbål”-veiledningsgruppe kan fungere som en støttegruppe der alle medlemmene bidrar til hverandres velvære gjennom empati og forståelse.

“Leirbål”-metodens tre hovedprinsipper:

  • Trygghet: Leirbålet skal være et trygt sted hvor veisøker kan føle seg fri til å dele tanker og følelser uten frykt for fordømmelse eller kritikk.
  • Varme: Gi emosjonell støtte og omsorg, som “varmen” fra leirbålet, for å hjelpe veisøker med å håndtere arbeidsrelatert stress og belastninger.
  • Fellesskap: Fremme en følelse av fellesskap og kameratskap, hvor veisøker føler seg som en del av et støttende nettverk.
  • Prisoversikt: Leirbålveiledning

    • 1t Organisasjoner (1150,-)
    • 2t Organisasjoner (1950,-)
    • 10t Organisasjoner (9950,-)
    • 20t Organisasjoner (18 000,-)

    Bestill i dag

    fra 1150kr

    Bestill time her

    Veiledning 5

    KursInfo

    Veiledning online

    Våre veiledningstjenester kan også tilbys online. I en travel hverdag kan veiledning via internett være fordelaktig for flere av de menneskene vi møter. Vi møtes på den digitale plattformen som passer best for våre veisøkere.

    Det er flere fordeler ved å motta veiledning online:

    Tilgjengelighet

    Online veiledning gir større tilgjengelighet for både veisøkeren og veilederen. Det er ikke nødvendig å møtes fysisk på et bestemt sted, og veisøkeren kan motta veiledning uavhengig av geografisk beliggenhet. Dette gjør at flere personer kan nyttiggjøre seg av veiledningstjenester uten å være begrenset av avstand eller reisetid.

    Fleksibilitet:

    Online veiledning gir større fleksibilitet i forhold til tidspunkt for veiledningssesjoner. Veisøkeren kan lettere tilpasse veiledningstidspunktene etter sine behov og daglige rutiner. Det er også enklere å avtale endringer og justeringer i timeplanen.

    Komfort

    Mottak av veiledning online foregår i en komfortabel og kjent setting for veisøkeren, for eksempel hjemme eller på kontoret. Dette kan bidra til en avslappet atmosfære og økt åpenhet under veiledningssesjonene.

    Anonymitet

    Online veiledning gir muligheten til å opprettholde en viss grad av anonymitet. Noen personer kan være mer komfortable med å dele personlige erfaringer og utfordringer når de ikke er fysisk til stede. Dette kan bidra til økt åpenhet og et trygt rom for selvutforskning.

    Teknologiske ressurser

    Bruk av digitale plattformer og teknologiske verktøy gir muligheten til å dele dokumenter, bilder, videoer og annet materiale under veiledningssesjonene. Dette kan styrke prosessen med å reflektere over og utforske spesifikke temaer.

    Tilleggsinformasjon

    Selv om det er fordeler ved å motta veiledning online, er det også viktig å erkjenne at det er situasjoner og temaer hvor fysisk nærhet og interaksjon kan være mer hensiktsmessig. Det kan være lurt å vurdere behovene og preferansene til hver enkelt veisøker før man bestemmer om online veiledning er det riktige valget.

    Prisoversikt: Online Veiledning

    • 1t Student (600,-), Ordinær (700,-), Organisasjoner (1150,-)
    • 2t Student (1100,-), Ordinær (1250,-), Organisasjoner (1950,-)
    • 10t Student (5500,-), Ordinær (6500,-), Organisasjoner (9950,-)
    • 20t Student (10 500,-), Ordinær (12 000,-), Organisasjoner (18 000,-)

    Bestill i dag

    fra 600kr

    Bestill time her

    Kontakt oss

    logo

    🏢 Lørenvangen 21A, 0585 Oslo

    ✉️ post@sosialkompetanse.no

    📞 957 61 095

    Orgnr: 930 653 098

    facebook

    Facebook

    facebook

    Instagram

    facebook

    Snapchat

    facebook

    TikTok

    taushetsplikt

    § 21. Hovedregel om taushetsplikt

    Helsepersonell skal hindre at andre får adgang eller kjennskap til opplysninger om folks legems- eller sykdomsforhold eller andre personlige forhold som de får vite om i egenskap av å være helsepersonell.

    Vår organisasjon er godt kjent med de spesifikke lovgivningene som regulerer taushetsplikten for vår sektor, og våre terapeuter og veiledere opptrer alltid i henhold til disse.