Vårt utvalg av profesjonelle kurs og fagdager er skreddersydd for å møte den unike profilen og de distinkte behovene til hver organisasjon. Vi erkjenner at målgruppen og spesifikke krav fra deltakerne varierer, og vi tilstreber derfor å levere et program som er både relevant og effektivt i et hverdagslig arbeidsliv.
Ved å sentrere våre fagdager rundt kritiske områder som traumebevisst omsorg, ivaretakelse av hjelperen samt trygghet og sikkerhet, sikrer vi at innholdet ikke bare er teoretisk fundert, men også praktisk anvendelig. Vi er forpliktet til å fremme en forståelse og praksis som forsterker organisasjonens evne til å håndtere komplekse utfordringer i helse- og omsorgssektoren.
Vår tilnærming er kollaborativ, og vi vektlegger betydningen av å engasjere deltakerne i en læringsprosess som er både interaktiv og inspirerende. Alt ligger til rette for at personalet kan dra maksimal nytte av fagdagene og anvende nyervervet kunnskap og ferdigheter til beste for de de er satt til å betjene.
Et kurs i traumebevisst omsorg (TBO) er designet for å gi deltakere kunnskap og ferdigheter for å forstå og støtte personer som har opplevd traumer. Traumebevisst omsorg er basert på anerkjennelse av hvordan traumer påvirker mennesker, og hvordan denne forståelsen skal integreres i praktisk omsorg og tjenester, spesielt i arbeid med barn og ungdom.
Kursinnholdet kan variere, men noen viktige komponenter som du ofte kan forvente å lære om inkluderer:
Grunnleggende forståelse av traumer.
Symptomer og atferd
Traumebevisst kommunikasjon.
Strategier for omsorg og støtte:
Reguleringsstrategier
Samarbeid og systemer
Selvomsorg for omsorgspersoner.
Kulturell sensitivitet
Forebygging og tidlig intervensjon.
Praktiske øvelser og case-studier
Våre fagdager avsluttes med en evaluering, enten gjennom en skriftlig test, gruppeprosjekter eller en vurdering av praktiske ferdigheter. Målet med kurset er å utstyre deltakerne med den nødvendige kunnskapen og verktøyene til å støtte og gi effektiv omsorg til traumatiserte barn og ungdom, og å fremme et miljø der disse barna kan føle seg trygge og ivaretatt.
Tilleggskostnader inkluderer opplæringshefter, kursdiplom, kulepenner, kladdeark, avslutningsprøve, kaffe og snacks.
Bestill i dag
4900kr
Book kursetTilleggskostnad per deltaker: 180 kr. Sats på antall deltakere 0-9 deltakere, 10-14 deltakere, 15-19 deltakere, 20-29 deltakere, 30-39 deltakere, 40+ deltakere.
Et kurs i ivaretakelse av hjelperen i helse- og omsorgsyrker vil typisk fokusere på ulike aspekter av helsepersonells velvære og bærekraft i deres rolle som omsorgsgivere.
Det kan forventes at kurset dekker følgende hovedområder:
Stressmestring og forebygging av utbrenthet
Emosjonell og Psykisk Helse.
Fysisk Helse og Ergonomi
Organisatorisk støtte og ressurser
Kommunikasjon og Samarbeid
Etisk Refleksjon og Profesjonell Integritet
Praktiske Øvelser og Verktøy
Tilgang til Resurser
Våre fagdager avsluttes med en evaluering, enten gjennom en skriftlig test, gruppeprosjekter eller en vurdering av praktiske ferdigheter. Kurset har som mål å gi deltakerne innsiktsfulle og praktiske verktøy for å ivareta sin egen helse og velvære, slik at de kan fortsette å yte god omsorg samtidig som de tar vare på seg selv.
Tilleggskostnader inkluderer opplæringshefter, kursdiplom, kulepenner, kladdeark, avslutningsprøve, kaffe og snacks.
Bestill i dag
4900kr
Book kursetTilleggskostnad per deltaker: 180 kr. Sats på antall deltakere 0-9 deltakere, 10-14 deltakere, 15-19 deltakere, 20-29 deltakere, 30-39 deltakere, 40+ deltakere.
Trygghet og sikkerhet
Hovedmålet med et kurs i trygghet og sikkerhet i helse- og omsorgsyrkene er å sikre en trygg og sikker arbeidsplass for både ansatte og pasienter. Dette innebærer å utstyre helsepersonell med nødvendig kunnskap, ferdigheter og verktøy for å forebygge, håndtere og respondere på potensielle farer og kritiske situasjoner som kan oppstå i helse- og omsorgssettinger.Her er noen temaer og komponenter som kan forventes av et slik kurs:
Selvinnsikt og selvbevissthet
Deltakerne lærer om viktigheten av å gjenkjenne egne stressreaksjoner, følelsesmessige behov og grenser for å forhindre utbrenthet.
Stress og belastningsreaksjoner
Kurset vil typisk dekke hvordan langvarig stress og ulike belastningsreaksjoner, inkludert sekundærtraumatisering, påvirker helsepersonell og hjelpere.
Forebyggende strategier
Deltakerne får kunnskap om forebygging og håndtering av stress, inkludert strategier for å opprettholde en balanse mellom arbeid og fritid og betydningen av regelmessig fysisk aktivitet.
Mestringsteknikker
En sentral del av kurset vil være konkrete teknikker for stressmestring, som for eksempel avspenning, mindfulness, pusteteknikker og kognitive omstruktureringsstrategier.
Kommunikasjon og interpersonelle ferdigheter
Kommunikasjonsverktøy og ferdigheter vil bli fremhevet som middel for å støtte et sunt arbeidsmiljø og redusere jobbrelaterte konflikter.
Etablering av støttesystemer
Viktigheten av og hvordan man skaper og opprettholder støttende relasjoner på jobben og i privatlivet, inkludert mentorer, veiledere, og profesjonelle nettverk.
Grensene Mellom Arbeidsliv og Privatliv
Kurset vil fremheve nødvendigheten av å sette klare grenser for å beskytte personlig tid og energi.
Organisasjonskultur
Diskusjon rundt hvordan en støttende og helsefremmende organisasjonskultur kan utvikles og ivaretas, inkludert strategier organisasjoner kan implementere for å støtte ansatte.
Berøringspunkt mot helse- og yrkesrett
En introduksjon til juridiske og etiske aspekter av jobben i helse- og hjelpeyrker, inkludert hvordan håndtere egne rettigheter og forpliktelser i stressende situasjoner.
Case-studier og rollespill
Praktiske øvelser for å anvende teori i virkelige scenarioer, inkludert simulering av vanskelige samtaler og situasjoner.
Resiliensbygging
Tilnærminger for å bygge personlig og kollektiv resiliens, slik at ansatte kan håndtere og komme seg raskt etter vanskelige jobbrelaterte situasjoner.
Personlig og Profesjonell Vekst
Oppmuntring og veiledning for kontinuerlig personlig og profesjonell utvikling, for å opprettholde engasjement og tilfredshet i arbeidet.
Våre fagdager avsluttes med en evaluering, enten gjennom en skriftlig test, gruppeprosjekter eller en vurdering av praktiske ferdigheter. Ved å delta på et kurs i trygghet og sikkerhet, vil helse- og omsorgspersonell være bedre rustet til å håndtere daglige utfordringer, beskytte seg selv og sine kolleger, og sikre et høyt nivå av pasientsikkerhet og omsorgskvalitet.
Tilleggskostnader inkluderer opplæringshefter, kursdiplom, kulepenner, kladdeark, avslutningsprøve, kaffe og snacks.
Bestill i dag
6400kr
Book kursetTilleggskostnad per deltaker: 180 kr. Sats på antall deltakere 0-9 deltakere, 10-14 deltakere, 15-19 deltakere, 20-29 deltakere, 30-39 deltakere, 40+ deltakere.